Neroli olarak da bilinen Portakal Çiçeği Uçucu Yağı, bitter portakal ağaçlarının hoş kokulu narin çiçeklerinden elde edilen oldukça değerli bir yağdır. Bahar ayları esnasında, sabahın en erken saatlerinde henüz yeni açmaya başlarken dalından taze toplanan çiçekler, uzun ve bir o kadar da narin bir süreç içerisinde buhar distilasyonuna sokulur. Yaklaşık 450 kilogram portakal çiçeğinden yalnızca 450 gram elde edilebilen bu değerli yağ, dünyadaki en pahalı yağlardan biridir.
Roma’ya oldukça yakın Nerola isimli küçük bir İtalyan kasabasında yaşayan Fransız asıllı bir prenses…Anne Marie Orsini. Bahar ayıyla birlikte açan portakal çiçeklerinin havaya karıştırdığı parfümsü kokudan büyülenir. Portakal çiçeklerini ilk defa distile ederek esansiyel yağ olarak elde eden Nerola Prensesi Marie Orsini, büyülendiği bu kokuyu eldivenlerini, elbisesini ve banyosunu parfümlendirmek için kullanır. Kokusu çok kısa sürede arzu nesnesi haline gelen portakal çiçeği esansiyel yağı tatlı çiçeksi notaların yanı sıra misk ile harmanlanmıştır. Neroli ise ismini Nerola Prensesi’nin bu kokuyla özdeşleşmesinden alır.
Nerola Prensesi’nden çok daha uzun zaman önce, henüz Avrupa’da portakal ağaçları yetişmezken ticaret kapılarının açılmasıyla Orta Doğu’dan Arap tüccarlar tarafından getirilmiştir. Günümüzde Kuzey Afrika’dan Kuzey Amerika’ya ve Avrupa’da en çok İtalya ve Fransa’da üretilmesine rağmen en iyi yağ Tunus’ta üretilir.
Beyaz çiçeklerin en değerlilerinden olan Neroli, turunçları yükselten kokusuyla parfüm sektöründe hem maskülen hem de feminen kokuların en popüler içeriklerindendir.
Portakal Çiçeği Uçucu Yağı hem çiçeksi hem de tatlı tonları; keskin turunç ve egzotik notalarla mükemmel bir uyum içinde harmanlar.
Diğer turunç notaların ve baharatlı tonları yumuşatarak bağladığı için parfüm, kolonya ve deodorant gibi kokularda sıkça tercih edilir. Köln’de Eau de Cologne ‘u (kolonya) keşfedenGiovanni Maria Farina’nın orijinal formülünde de Neroli Uçucu Yağı ana nota olarak yer alır. Hatta neroli kokusunun ünlü sevdalılarından biri de, hem parfüm hem de traş sonrası olarak kullanan Napoleon Bonaparte’dir.
Ferah, enerji veren ve mod yükselten yumuşak kokusuyla aromaterapide de sarsılmaz bir yere sahip olan Portakal Çiçeği Uçucu Yağı hafif ve huzur veren kokusu sayesinde rahatlatan bir etkiye sahiptir. Antik zamanlardan bu yana doğal yollarla negatif duygulardan arınmada kullanılırken, güzel ve kaliteli uykuyu destekler.
HANGİ UÇUCU YAĞLARLA UYUMLUDUR?
·Bergamot Uçucu Yağı
·Itır Uçucu Yağı
·Yasemin Uçucu Yağı
·Lavanta Uçucu Yağı
·Limon Uçucu Yağı
·Mandalina Uçucu Yağı
·Gül Uçucu Yağı
·Sandal Ağacı Uçucu Yağı
Portakal Çiçeği Uçucu Yağı cilt bakımında da öne çıkan değerli bir yağdır. Özellikle yağlı ciltler ve yağlı ciltlerin yaşayabileceği cilt kondisyonları için ekstra faydalıdır. Düzenli kullanımı ile birlikte ciltte hissedilir derecede yumuşak ve kadife bir his bırakırken canlandırıcı ve yenileyici etkisiyle daha güzel bir görünüm sunar. Tonik, nemlendirici ve penetrasyon arttırıcı olarak cilt bakım rutinlerine eklenebilir. Nem dengesini korurken, sağlıkla parlayan genç bir cilt yapısını destekler.
CİLT BAKIM RUTİNLERİNDE NASIL KULLANILABİLİR?
1-Kükürtlü Ardıç Katranlı Sabun ile yüzünüzü yıkayınız.
2-Nemlendirici Gözenek Karşıtı Aktif Yüz Suyu ile cildinizi nemlendiriniz.
3-Hafif nemli göz çevrenize, Nemlendirici Aydınlatıcı Göz Çevresi Serumu’ndan birer pompa uygulayıp, 1 damla saf Kuşburnu Çekirdeği Yağı ile her iki göz çevrenizde nemi hapsediniz.
4-30 ml Ahududu Çekirdeği Yağı’na 7 damla Portakal Çiçeği Uçucu Yağı eklediğiniz yaşlanma karşıtı, yumuşatıcı ve onarıcı serumunuzdan 2-3 damla tüm yüze masaj eşliğinde uygulayınız.
*Sabah ve akşam kullanımına uygundur.
Çok yakında Neroli Uçucu Yağı’nın çekici kokusunu yeni kolonyamızda keşfedebilirsiniz.